Втора книга с поезия издаде Александър Христов

5 цикъла включва авторът в поетичната книга.

0
1

Втора книга с поезия издаде великотърновският поет Александър Христов. „До първата сянка” се появява преди месец, а написването отнема на автора повече от четири години. Представяне на книгата авторът планира след няколко месеца, когато обстановката го позволява.

Написването на стихотворенията в „До първата сянка” идват като отговор на първата книга, казва авторът.

Александър Христов

Донякъде тази книга продължава предишната, но с една огромна уговорка, че подредбата в тази книга продължава пътя от предишната, въпреки че стила и начина на изразяване е различен.Иначе, писана е и по време на път и в различни състояния. Отделните цикли се опитват да изговорят това.”

5 цикъла включва авторът в поетичната книга. Всеки един от тях предговаря следващите и задава тяхната посока. Първият е този, който определя книгата, като състояние и носи заглавието „Невидими рамки“. Следващите цикли редуват светлината и сянката, защото по думите на автора, в книгата те са неразделни.

Александър Христов

До първата сянка е по-скоро въпрос. Първата сянка може да се разбира, като първия момент, в който сме почувствали нещо, първия момент, който сме започнали да пишем, първия момент, в който светът е започнал да съществува, първият момент, в който сме заговорили за поезия. Тоест първата сянка е метафора за онова, което дава начало на нещо ново.”

Авторът вече има идея за трета книга, която да събере първите две и да покаже общото им битие.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here