Силно представяне на „Хемус“ на Държавното първенство по таекуондо

„Хемус“ участва с 20 състезатели във всички възможни дисциплини.

0
97

Силно представяне на „Хемус таекуондо център” в Държавното първенство по таекуондо в дисциплина пумсе „А” клас. Шампионатът по таекуондо се проведе в продължение на два дни в мултифункционалната зала на Национална спортна академия „Васил Левски” в София.

„Хемус“ участва с 20 състезатели във всички възможни дисциплини.

Въпреки, че състезателите близо година нямаха състезания, заради мерките, в рамките на месец успяват да се подготвят и да завоюват за два дни 25 медала на Държавното първенство. В дисциплина пумсе клуба спечели купа за трето място отборно.

Румен Димитров, старши треньор

Златните медали на Мартина Димитрова при кадетки, Йордан Добрев при дисциплина фрийстайл, която е доста атрактивна демонстративна дисциплина, двойката ни Кристиян Стефанов и Мартина Димитрова при кадетите. Това са ни основните златни медали. Също така и при Б клас имаме деца, които за първи път участваха в тази дисциплина и спечелиха.”

Във втория ден клуба завоюва 6 медала в дисциплина спаринг, златен медал печели Борислав Михнев, второто място е на Богомил Иванов.

Всички останали бронзови медалисти. Искам да ги спомена, защото са деца и някои от тях участват за първи път – Мариян Манев, при по-големите Денис Ирибаджаков -бронзов медал, Христо Мънгов също бронзов медал, Димитър Лонгинов при кадети, това са ни основните. В дисциплина чупене също имаме завоювани медали, на висок скок Йордан Добрев успя да завоюва чупене на висок скок 2,50 – беше най-доброто постижение за състезанието.”

По думите на треньора именно дългата пауза от състезания е причината да са още по-мотивирани сега, когато спортните събития отново се провеждат на живо.

Тази жажда за състезания, за изява, контакт, присъствие на живо, защото ние участвахме и в онлайн състезания преди това, това си беше първото състезание на живо от доста време насам и може би тази активация, че ще участват – спечелихме доста медали.”

Тази година за българското таекуондо се оказва много важна. Много състезания от висок ранг ще се организират в страната ни. Като членове на Българска федерация по таекуондо клуб „Хемус“ се готви за Мултиевропейските игри, които ще бъдат през лятото и новия турнир, който за първи път се организира в България Ханмаданг.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here