Шанс за живот на Михаела

Семейството на дете с прогресивно заболяване търси средства, за да поддържа неговия живот.

0
334

Семейството на дете с прогресивно заболяване търси средства, за да поддържа неговия живот. Михаела е болна от Спинална мускулна атрофия 1-ви тип. Болестта е коварна и прогресира много бързо. Семейството събира средства за закупуването на корсет и ортези, които са нужни за лечението на малката Михаела.

Когато е на 5 месеца, родителите на Михаела чуват тежката диагноза. Оттогава се борят за живота й.

Валерия Косева, майка на Михаела

Тези деца по принцип им дават живот до 2 години, но ние започнахме рано с лечението. Казват, че няма лечение, но спинразата много помага. На апарати е, животоподдържащи апарати. Този апарат подпомага дишането, всичко е от Италия и е много скъпо. Постоянно стои на сатурометър, имаме кислородна бутилка. По принцип във всеки един момент може да направи криза, да й стане лошо, да не й стига въздух, за това са тези всичките неща. Аспираторът също е много важен, защото задържат секрети, но като цяло мисля, че е много добре в момента.

На Михаела й предстои поставянето поредната специална инжекция, която се поставя в гръбначния стълб и се прилага на всеки четири месеца.

Валерия Косева, майка на Михаела

Всъщност има подобрение, чакаме сега да прояде и през устата. Все още се храни на сонда, но има движения, които преди ги нямаше. Стои седнала. Закупихме й наскоро количка, с която е много по-удобно да я изкарваме навън и сега предстои корсет и ортези да й се вземат, за което ще ни трябват доста средства. Ще пътуваме до Италия другия месец. ”

Сумата която трябва да събере семейството е 7 хиляди евро. За самото пътуване също са необходими средства. То е планирано за началото на месец октомври и се надяват до тогава да успеят да съберат парите за лечението на малката Михаела.

Близки и приятели на семейството са направили специална група във Facebook – “БлагоТВОРИМ в подкрепа на Михаела Георгиева”. Там всеки продава предмет по избор, парите от който отиват за лечението на детето. За 25-ти септември има организиран благотворителен концерт, в който ще се включат няколко групи.

Валерия Косева, майка на Михаела

Ще има кутия, в която хората ако искат да дарят за нашето дете.”

Има и създадена кампания, която може да се открие с името “Шанс за живот на Михаела Георгиева”. Чрез нея всеки, който има желание, може да дари сума по избор.

https://bg.helpkarma.com/campaign/shans-za-jivot-na-bebe-mihaela-610

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here