Преустановиха машинното гласуване в 4 МИР Велико Търново

За проблема с машинното гласуване става ясно два часа след началото на изборния ден.

0
5

Преустановиха машинното гласуване във Велико Търново. Причината е жалба на една от политическите групи. В тяхната листа с кандидати е объркана при залагането му в машинното гласуване. За това сигнализирали граждани. Те съобщили, че посочената от тях преференция не отговаря на името, което е в списъка.

За проблема с машинното гласуване става ясно два часа след началото на изборния ден. От РИК обясниха, че когато приключи изборния ден гласувалите до този момент с машината ще бъдат прибавени към гласовете на лицата, които са с хартиена бюлетина.

Десислава Йонкова, председател на РИК

“Към момента се преустановява машинното гласуване. Като краен резултат тези, които са гласували за партиите и коалициите към настоящия момент машинно, ще бъдат действителни гласове и ще се прибавят към окончателния протокол.”

Изборният ден в областта започна навреме във всички 426 секции на територията на областта.

Гергана Кирова, председател на 21 секция в училище „Патриарх Евтимий“

“По предпочитан сутринта беше начина с машинното гласуване, но за съжаление към момента той е преустановено. Съветваме хората да гласуват на хартия, да не се отказват да подадат своя глас.“

“Аз съм човек над 65 години и искам здравната политика да бъде по-гъвкава. Лекарствата са адски скъпи. Ако на един човек нещо се случи, лекарствата са над 100 лева и просто бюджета отива на кино с тези малки пенсиил.”

“Трябва да стане промяна и хората трябва да го усетят. Българите, които не могат да намерят реализация трябва да им се отворят работни места и всичко да се подобри в България.”

8,38% е избирателната активност в област Велико Търново към 10 часа. В общината са гласували 8,8% от избирателите, в община Горна Оряховица – 7,4%. Общо 209 139 жители в областта имат право да гласуват. До 10 часа своя вот са дали 17 518.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here