Предстои ремонт на тунелите на входа на Велико Търново

Служителите на Областното пътно управление следят състоянието на тунелите ежедневно.

0
3

Предстои ремонт на тунелите „Велчова завера“ и „Боруна“ на входа на Велико Търново. Това става ясно от писмен отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на въпрос от народен представител за състоянието на съоръженията и входа от северната част по ул. „Опълченска“. За целта АПИ е упълномощила директора на Областно пътно управление – Велико Търново да изготви и представи за утвърждаване задание за изготвяне на технически проект за ремонт на двата тунела и на мостово съоръжение над р. Янтра.

Служителите на Областното пътно управление следят състоянието на тунелите ежедневно, посочва още министър Петя Аврамова. При установяване на нередности се прилага обрушване на нестабилни части от облицовката и ледени висулки през зимата, въвеждане на ограничения на скоростта и изпреварването в тунелите и подходите към тях. Поддържа се вертикалната сигнализация, извършва се почистване на настилката и се обновява хоризонталната маркировка.

През 2017 г. беше извършен ремонт на настилката с гореща асфалтова смес в отсечка с дължина почти 2 км от третокласния републикански път Горна Оряховица – Велико Търново, съвпадащ с улица „Опълченска“ на територията на гр. Велико Търново. За трайно стабилизиране на участъка е необходимо изпълнението на цялостен ремонт. Прогнозната стойност на необходимите средства е около 1,5 млн. лв. Агенция „Пътна инфраструктура“ търси възможности за осигуряване на финансов ресурс, допълва тя.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here