Пътнически самолет на индонезийската компания Sriwijaya Air се разби в събота в Яванско море близо до Джакарта. Това съобщава новинарският портал Detik. Индонезийският министър на транспорта Буди Кария Сумади потвърди факта на катастрофата.

“Катастрофата се е случила близо до остров Лъки”, каза ръководителят на отдела.

Най-малко 59 души са били на борда на самолета, съобщи Китайската централна телевизия. Според него сред тях има шестима членове на екипажа и 53 пътници. Както отбелязва телевизията, сред пътниците има шест деца, включително бебе.

Според представител на местните власти информацията за самолетната катастрофа е получена около 14:30 местно време, а в момента се провежда операция по издирване. Reuters, позовавайки се на Националната агенция за търсене и спасяване на Индонезия, от своя страна информира, че предполагаемите останки от изчезналия самолет са открити край бреговете на Джакарта.

Според авиационния портал FlightRadar, през първите минути след излитането бордът набира височина, но след това на 3,3 хиляди метра рязко пада с 3 хиляди метра за по-малко от минута. Сигналът е загубен четири минути след излитането. Самолетът е бил в експлоатация в продължение на 26 години.

Според българското МВнР няма българи на борда на самолета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here