Още една улична стена във Велико Търново се превърна в произведение на изкуството

0
18

Поредно произведение на изкуството върху улична фасада радва великотърновци. Натюрморт с орхидеи и риба нарисува върху гараж в квартал „Акация“ уличният художник Ганчо Ганчев-Гана. Той съобщи, че вече се подготвя “Графити фестивал” във Велико Търново.

Проектът отнема около три дни, а идеята за него идва малко преди това. Минавайки често в района Ганчо Ганчев попада на гаража. Свързвайки се със собственика на мястото той бързо получава одобрението му да украси бетонната стена. Така по предварително направен проект художникът изобразява златна рибка в аквариум и орхидея върху стената.

Ганчо Ганчев-Гана

Те са създания, които живеят в изолация от своята естествена среда, която е дивата природа. Ние сме ги опитомили и ги отглеждаме вкъщи и въпроса, който задавам с тази си работа е дали и хората не сме един вид живи създания, които живеят изолирани от своята естествена среда, което е по-скоро прекъсването ни на връзката с природата.”

Освен посланието, което отправя с проектите си Ганчо се надява да вдъхнови и други хора с това, което прави.

Ганчо Ганчев-Гана

Наистина бих бил щастлив, ако поне един човек съм вдъхновил за нещо хубаво.”

Художникът вече обмисля реализацията на второто издание на „Графити фестивал“. Миналата година той не се проведе, заради епидемичната обстановка. Тази година организаторът се надява да получи подкрепата на Община Велико Търново и отново да събере българските артисти в старата столица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here