Масовото ваксиниране срещу COVID-19 в област Велико Търново започна

След медици, учители и хората, които пряко участват в изборите започна и ваксинация на всички желаещи в свободен ред.

0
30

Масовата ваксинация срещу COVID-19 в област Велико Търново започна. След медици, учители и хората, които пряко участват в изборите започна и ваксинация на всички желаещи в свободен ред. Лица, които не попадат в определените групи, съгласно Националния план за ваксиниране срещу коронавирус и днес можеха да се имунизират, при желание от тяхна страна.

Десетки хора, включени в плановата ваксинация и хората извън тях, днес се възползваха от възможността да се ваксинират в имунизационния кабинет на „Специализирана болница за активно лечение по кардиология“.

231 ваксини на Пфайзер са поставени от началото на ваксинацията през януари до момента в Специализирана болница по кардиология и 47 в Медицинския център. От петък започна и ваксинацията с Астра Зенека. Само през изминалия ден с нея са ваксинирани 55 човека.

д-р Йорданка Томова, директор на СБАЛК във Велико Търново

Когато се отвори един флакон, който е с десет дози, той трябва да се използва в рамките на деня. Затова искаме да имаме все пак някакъв определен контингент записани хора, на които в деня в който знаем колко флакона ще имаме можем да ги прозвъним и всеки, който има възможност – да дойде в този ден така че да не се изхабяват ненужно дози, защото това са вложени пари.

Към момента масовите имунизации на граждани се провеждат в събота и неделя и извън работно време, а плановите от понеделник до петък с предварително записване.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here