Любителите на фитнеса и тренировките на закрито се върнаха в залите

От началото на пандемията досега, фитнес клубовете у нас бяха затваряни два пъти за по два месеца.

0
20

Любителите на фитнеса и тренировките на закрито се върнаха в залите след разхлабването на мерките от 1-ви февруари. Припомняме, че от началото на пандемията досега, фитнес клубовете у нас бяха затваряни два пъти за по два месеца. След последната заповед отново възобновиха работата си, но при използване на до 50% от капацитета на помещенията.

Зажаднели за спорт, още в първите дни след отварянето на фитнес залите, спортуващите започнаха с тренировките.

Валентин Николов

Разбира се, че ми липсваше това, защото аз от 10 години се занимавам със спорт и никога не съм прекъсвал, поради каквито и да е обстоятелства, освен контузия. Начинът, по който се поддържах – излизах да се разхождам, тичах из планината, домашни условия. Предполагам, че всички трениращи така са се поддържали, защото нищо не работеше.”

Според Валентин около 3-4 месеца ще са необходими, за да върне старата си форма.

Дългата пауза и многото празници изкараха много от хората извън форма, споделя председателят на един от спортните клубове във Велико Търново Христомир Христов.

Христомир Христов

Като си приказваме сега с доста от клиентите, казват че са направили някакви опити първите две седмици, но няма нищо общо. Няма го този стимул за тренировка, не е същото като в залата.

Обикновено още в първите месеци след новата година започва подготовката за лятото. Затова във фитнес залите очакват повече посетители.

Христомир Христов

Не е хубаво да се свалят екстремно килограми. Повечето искат да изглеждат и стегнати, а при такива екстремни сваляния се губи мускулна маса. Затова е по-хубаво постепенно да става, започват сега – февруари, март, април, в периода около 3-4 месеца и всичко си влиза в норми. Но си трябва воля.”

Според изискванията всеки, който посещава фитнес залата си носи кърпа при използване на уредите. Според разпоредбите на здравните власти в залите са поставени дезинфектанти и табели за спазване на дистанция. В помещенията се извършва дезинфекция на уредите през определено време и след всеки един клиент.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here