Красимир Каракачанов: Ако българските политици четяха Левски правилно последните 30 години България щеше да е друга

Важно е как прочитаме Левски, а не кога го почитаме.

0
5

Важно е как прочитаме Левски, а не кога го почитаме. Ако го четяха правилно последните 30 години българските политици България щеше да е друга. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в Националния военен университет във Велико Търново. Той бе в старата столица по повод отбелязването на 148-ата годишнина от гибелта на Васил Левски.

„Бях един от малкото в политиката, които са чели Васил Левски въобще, а не съм чел докладите, които са ми писали сътрудници. Явно съм прочел Левски правилно, защото никога не съм си сменял убежденията. Да го четат другите, които само го цитират, подчерта Красимир Каракачанов. По отношение на предстоящите парламентарни избори той заяви, че те няма да се различават от останалите.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната

Опит да се спечелят изборите се прави не с това какво си направил и какво можеш да направиш, а се плюе опонента. За съжаление такъв ни е манталитета. Пак ще цитирам Левски на този ден, той казва „Не думи са нужни, а дела“. Тези които излизат и измислят за какво да критикуват да кажат те какво са направили.”

Всички са конкуренция на предстоящите избори, но не ме притеснява 4 процентовата бариера, заяви още Каракачанов.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната

Практиката е показала, че около ВМРО винаги има един скрит вот. На евроизборите също някои социологически агенции обясняваха, че ние сме около границата. Може би един, може и да не вкараме. Вкарахме двама. И с три процента над границата. Притеснява ме как в следващия парламент с подобни политици, които се мразят помежду си, ще се прави някакъв консенсус в името на това да се прави нещо полезно за хората.”

Той допълни, че многократно е казвал с кого няма да се коалира ВМРО.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната

С БСП е невъзможно, а с ДПС е забранено!”

Малко по-късно вицепремиерът произнесе и слово за Апостола пред паметника на Левски в центъра на Велико Търново, където също беше отслужена заупокойна молитва и изпълнен военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на паметника на бележития българин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here