Изложба на картини с коне подреди великотърновската художничка Михаела Георгиева

Картините са подредени във фоайето на Регионалната библиотека.

0
1

Изложба на картини с коне представи великотърновската художничка Михаела Георгиева. Картините са подредени във фоайето на Регионалната библиотека. Официално откриване няма да има, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки, но това няма да попречи на никой, който иска да я разгледа и да усети отношението на Михаела към конете.

Енергия, движение и емоция запечатва върху платната Михаела Георгиева. Любовта й към конете е още от ранна детска възраст.

Михаела Георгиева, художник

Доста ми беше любопитно за тях. Споделях срещи с коне, от мъничка ме подкрепяха с посещения в нашата конна база, която е наблизо в Арбанаси. Там много силно усетих тази връзка и исках да продължа да я развивам. Постепенно се превърна в една движеща сила, муза за вдъхновение и креативност.”

Много са картините с коне, които е нарисувала Михаела. Изложбата й е четвърта по ред самостоятелна. Споделя, че подготовката за една картина е дълга.

Изисква скици, изисква допълнителна работа. Може би посещение навън на място, където се усеща по-силно самата връзка. Отделно да, има някои неща, които започваш, оставяш ги за известен период, преработваш после и поглеждаш от друг ъгъл.”

Част от картините, които художничката представя са рисувани през изминалата година, а други са рисувани подготвени специално за изложбата.

Предвид обстоятелствата наистина съм изключителна благодарна и щастлива, че все пак успяхме да подредим тези платна тук. Да, миналата година бяха заложени в програма двечки, но предвид обстоятелствата бяха отменени. Затова се радвам, тази година все пак успяваме, въпреки условията на пандемия.”

Картините ще бъдат на разположение на публиката през следващите две седмици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here