Лако Лаков: Ако искаме да успеем в съвременния живот, човек трябва да бъде не професионалист, а над професионалист

Треньорът подготвя 10 момчета, 9 от които са в тройката на България.

0
12

Въпреки успехите, известният треньор по борба Лако Лаков изпрати тежка година. Тя бе изпълнена с трудности не само в спорта, но и в личен план. Той все още се възстановява след няколко операции. Макар и с патерици успя да се върне в залата, за да учи на техники своите възпитаници.

Треньорът подготвя 10 момчета, 9 от които са в тройката на България. Към момента работи с тях индивидуално, защото вярва, че така се изграждат успешни състезатели.

Лако Лаков, треньор по борба

Силата ми е в индивидуалната работа. Едно е да гледаш един декар царевица, друго е да гледаш 5 стръка. Когато ги обгрижваш, когато изпитваш детайлите, с момчетата търсим положителни и отрицателни черти. Борбата не е лесен спорт.

За треньора Лако Лаков борбата е съвършен спорт, който учи на техники и хватки, но учи и на дисциплина, упоритост и уважение. Заради коронавируса тренировките на състезателите дълго време се провеждаха на открито, а това несъмнено оказва влияние върху тяхната подготовка.

Лако Лаков, треньор по борба

Който тренира и спре тренировките той намалява издръжливост, рефлекс, реакция. Дори и да познава техниката, той връща назад. Всеки ден тренираме, няма отсъствия, няма закъснения. Лошо се отразява, трябва да започваме пак от начало.

Но независимо от ситуацията и условията, всичко се постига, а това е само едно изпитание, казва треньорът.

Лако Лаков, треньор по борба

Трябва да се побеждават бариерите, тогава ще преценим кой колко струва.

Ако искаме да успеем в съвременния живот, човек трябва да бъде не професионалист, а над професионалист.”

Въпреки трудната година, треньорът по борба Лако Лаков с нетърпение очаква да се възстанови нормалният тренировъчен процес, за да може и подготовката да е по-качествена, а това случи ли се е категоричен, че успехите ги очакват и през 2021 година.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here