Въвеждат нова организация на събирането на едрогабаритни отпадъци във Велико Търново

Контейнерите ще бъдат поставяни по седмичен график в кварталите.

0
7

Нова организация на събирането на едрогабаритни отпадъци се въвежда във Велико Търново. Контейнерите ще бъдат поставяни по седмичен график в кварталите – от 10,00 до 16,00 ч. във всеки работен ден на съответното според плана място. Ще присъства и служител, който ще осъществява контрол върху вида на предаваните отпадъци.

Новата организация се налага заради зачестили злоупотреби и изхвърляне на неподходящ тип отпадъци. От Общината напомнят, че в контейнерите за смет от типа едрогабаритна се изхвърлят стари мебели и дървен материал, но е забранено оставянето на строителни, битови, текстилни и опасни отпадъци. За тях има предвидени други съдове или акции за събиране.

Контейнерите за едрогабаритни отпадъци ще бъдат разположени по следния начин в квартал „Бузлуджа“: всеки понеделник на улици „Георги Измирлиев“ и „Деньо Чоканов“; кв. „Зона Б“ и кв. „Чолаковци“ : всеки вторник на улици „Стоян Коледаров“ и „Рада Войвода“; централна градска част и кв. „Асенов“: всяка сряда на улици „Христо Ботев“ и „Св. Климент Охридски“; кв. „Колю Фичето“: всеки четвъртък на улици „Симеон Велики“ и „Полтава“; кв. „Акация“ и кв. „Картала“: всеки петък на улици „Черни връх“ и „Стоян Михайловски“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here