Доц. Милен Михов: „Дали изборите ще са две-три седмици по-рано или по-късно от 28 март, не би имало решаващо значение“

Според него резултатът от тези избори ще зависи много от предстоящата кампания.

0
6

Дали две-три седмици по-рано или по-късно от 28 март ще са предстоящите избори не би имало решаващо значение, коментира народният представител от ВМРО от Великотърновския избирателен район доц. Милен Михов. Според него резултатът от тези избори ще зависи много от предстоящата кампания. Той направи и отчет на дейността си през изминалата година.

Ръководството на ВМРО все още не е обсъждало въпроса дали партията ще се яви самостоятелно на избори или с коалиционни партньори, коментира доц. Милен Михов.

доц. Милен Михов

Ние сме привърженици на идеята, че трябва да се обединяват патриотичните сили, че трябва да се търси подкрепа в името на принципите, но в същото време ВМРО има самочувствието да се яви самостоятелно на изборите. “

Старата столица става център за подготовка на IT-специалисти след асоциирането на Природо-математическата гимназия с Техническия университет в София, заяви още доц. Милен Михов.

Този проект е първият в страната, който се реализира по една иновативна програма, възложена от министъра на образованието.

Смея да кажа, че това е един много важен етап в развитието на това училище. Велико Търново има шанса да се развива като IT столица на България и подготовката на специалисти в тази област е едно от важните условия.”

През миналата година бяха дадени 50 милиона лева за висшето образование. За първи път от години са увеличени заплатите на преподавателите във ВУЗ-овете като минималното възнаграждение на асистентите стана 1 300 лева, а един професор не може да получава по-малко от 1 600 лева.

Това има пряко отношение и за университетите в нашата област, за Стопанска академия, за ВТУ и за НВУ.

Успяхме да постигнем добро споразумение и бюджетно решение за подпомагане на всички български семейства чрез приспадане на данъчни облекченияза всяко дете в размер на 4500 лева.

По негово предложение държавата е отпуснала 32 милиона лева за ремонти на студентските общежития в България. 5 общежития ще бъдат ремонтирани, едното от тях е във Велико Търново.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here