20 сираци, бездомници и хора с различни проблеми прекарват зимата в приюта на Христо Атанасов

През годините той не спира да приема хора, изпаднали в нужда.

0
10

20 сираци, бездомници и хора с различни проблеми прекарват тази зима в приюта на Христо Атанасов във великотърновското село Леденик. През годините той не спира да приема хора, изпаднали в нужда. И във време на пандемия успява да сплоти и запази изграденото през годините. Вижте какво още разказа Христо.

2020 година се оказва не лека и за приюта на Христо. Около 6 000 лева са необходими всеки месец, за да се покриват разходите на 20-те обитатели.

Христо Атанасов

С много минимални възможности бяхме. Но мечката играе според тоягата.

Примиряваме се с елементарното, с малкото, но един организъм не може да се храни само с лукс ястия. Благодаря на тази фондация за Нова година, то Бъдни вечер тези маси бяха опънати, пълни, не са се опразвали.“

По думите му, по време на светлите християнски празници винаги се намират дарители, които помагат. В останалото време от годината всички работят, за да си осигурят необходимото.

По-голямата част от обитателите в приюта са нетрудоспособни, но тези, които могат изкарват достатъчно средства, за да могат всички да се чувстват като сплотено семейство.

Христо Атанасов

Всеки един новодошъл, първата ми работа е да го апелирам да не лъже, да не краде и да не се бие, да му пробвам трудовите възможности какви са и вече да имам нагласата как да постъпвам с него и какви напътствия да му давам в живота.”

Не малко от хората преминали за повече 20 години през приюта, вече намерили своя път в живота и са успели да се реализират. Въпреки, че изминалата година е била трудна, Христо споделя, че вратата на приюта винаги ще бъде отворена за хора, които имат нужда от помощ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here