Празник НВУ „В. Левски“

Курсант Никол Данова е първия носител на новоучредената стипендия на името на подпоручик Александър Панайотов

0
4

Курсант Никол Данова е първия носител на новоучредената стипендия на името на подпоручик Александър Панайотов, стана ясно на тържеството по случай 142 годишнина от създаването на националния военен университет „В.Левски“ във В. Търново.

Стипендията е в размер на 500 лева и е ежемесечна, а идеята е на доц Милен Михов, депутат от ВМРО. Курсант Данова е с най-висок резултат на приемните изпити тази година, а стипендията е съпътствана от мемориален плакет, връчен от народния представител. Преди това в параклиса „Свети седмочисленици“ в двора на университета се проведе богослужение, а в криптата бяха положени урни с пръст от военното гробища в Прилеп, от Гургулят и Сливница. Приветствено слово към присъстващите поднесе началникът на университета бригаден генерал Иван Маламов.

За приноса на офицерите, възпитаници на Някогашното търновско военно училище, а сега университет, говори и Кр. Каракачанов, министър на отбраната.

Приветствие към курсанти и студенти поднесе и адмирал Емил Евтимов.Цветя и венци бяха поднесени пред паметника на възпитаниците на НВУ „В. Левски“, а в първи учебен корпус бе открит кабинет по история, дело на народни представители от 44-то народно събрание.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here