Ентусиасти почистиха отново изхвърлени боклуци по брега на река „Янтра“

Акцията се състоя в района на бившата фабрика „Мавриков“. Осигурени предварително бяха чували и ръкавици.

0
22

Ентусиасти почистиха част от брега на река „Янтра“ от изхвърлените и натрупали се боклуци от рибари и туристи. Акцията се състоя в района на бившата фабрика „Мавриков“. Осигурени предварително бяха чували и ръкавици. Припомняме, че една от последните акции на група „Доброволно чистене” беше с деца от квартал “Асенов”, които се мобилизираха и събраха няколко чувала с отпадъци около църквата “Св. св. Петър и Павел”.

Района на бившата фабрика „Мавриков“ е чистен не веднъж, но за съжаление продължава да бъде обект на безразборно изхвърляне на отпадъци. Неколцина ентусиасти от старата столица за пореден път обединиха усилия и изчистиха камарите с боклук по брега на реката.

Влади Ванков, „Доброволно чистене”

По принцип се вижда, че са кутийки от стръв, кутийки от царевица, вода, напитки, такъми – няма кой друг да е, освен рибарите. Странно е, че хора, които идват на река „Янтра“ да хванат риба и да се нахранят с нея на трапезата си, за благодарност си изхвърлят всичките отпадъци в реката и по брега ѝ. Нямам обяснение.”

Светлозар е един от доброволците, които се включиха в почистването.

Светлозар Димитров

Смятам, че природата е обща на всички и въпреки че някои руши или я замърсява, все пак ние имаме избор дали да я оставим така да продължи да съществува замърсена или да я почистим и да предпазим животните и нас самите от последствията от замърсяването. “

Това е поредната инициатива на великотърновската група „Доброволно чистене”. При акциите си доброволците поставят и информационни табели с призив да не се замърсява природата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here