Кампанията „Капачки за Бъдеще“ идва за втори път тази година във В. Търново и Г. Оряховица

Кампанията вече три години събира пластмасови капачки, чрез които подмениха старите и амортизирани кувьози в 22 общински болници, а на още 14 лечебни заведения помогнаха с друга апаратура, необходима за грижата за новородените.

0
29

За втори пореден път тази година „Капачки за бъдеще“ идва във Велико Търново и Горна Оряховица. Кампанията вече три години събира пластмасови капачки, чрез които подмениха старите и амортизирани кувьози в 22 общински болници, а на още 14 лечебни заведения помогнаха с друга апаратура, необходима за грижата за новородените.

И тази година събраните средства от кампанията организаторите ще вложат в закупуване на апаратура за детските и родилни отделения в болниците в страната.

Мартина Йорданова, основател на „Капачки за бъдеще“

Всяка апаратура е според болницата. На места даряваме фетални монитори, за други даряваме лампи за операционните. Апаратурата е наистина различна.”

По време на предходната кампания във Велико Търново, която се проведе през юни, само за няколко часа бяха събрани около 9 тона капачки.

Мартина Йорданова, основател на „Капачки за бъдеще“

Започнахме с около 2 тона на първата кампания във Велико Търново, вече достига до 8-9 тона, което само по себе си показва как хората се ангажират и как все повече влизат в кампанията, и приемат каузата за своя. Хората събират пластмасови капачки и съответно отделят от времето си, за да дойдат и да ги донесат.”

На 24-ти октомври-събота, във Велико Търново ще бъде разположен пункт на паркинга пред централния вход на стадион “Ивайло”, където доброволци от 11 до 15 часа ще приемат пластмасови капачки. Горнооряховчани ще могат да се включат в инициативата на същия ден, от 10 до 13 часа пред Летния театър в града.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here