Журналистът Николай Колев получи званието почетен гражданин на град Дряново

Званието бе връчено по време на есенния панаир в град Дряново през месец октомври.

0
9

Журналистът и водещ на предаването “Делници” по телевизия “Евроком” Николай Колев получи званието почетен гражданин на Дряново. Званието бе връчено по време на есенния панаир в град Дряново през месец октомври. В рамките на 7 – 10 дни се състоят различни културни мероприятия – изложби, концерти, музейни сбирки, театрални спектакли.

Званието почетен гражданин на Дряново се присъжда на журналиста Николай Колев за изключителните му постижения в областта на културата, медиите, телевизията, утвърдил с дейността си престижа на община Дряново в страната и в чужбина.

Николай Колев, журналист

Благодаря много на всички приятели, на всички мои колеги, с които през годините работихме, на всички, с които излъчвахме предаванията от Дряново. Пожелавам успех на общината и в следващите години дано да има още наградени, които да допринесат за развитието на този град.”

От 1970 година Николай Колев работи в радиото и телевизията, първо в Радиоцентър Велико Търново, в Българската национална телевизия, в първото частно ефирно радио във Велико Търново, в студиото на “Евроком” във Велико Търново. Бил е водещ на сутрешния блок в телевизия “7 дни” и кореспондент на БНТ за област Габрово. От 2013 година е водещ на предаването “Делници” на телевизия “Евроком”. Автор на около 100 документални филма и интервюта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here