Бдение в памет на Христо Денев организираха неговите близки и приятели

0
72

Мълчаливо бдение със свещи под наслов “Справедливост за Христо” организираха тази вечер неговите близки в двора на великотърновската Областна болница. Христо Денев почина на 31 юли след 18 дни лечение след усложнения от коронавирус. Проверка на изпълнителната агенция “Медицински надзор” не откри лекарска грешка. Според близките му обаче върху Христо е било провеждано експериментално лечение, което е довело до смъртта му.

Иван Денев, баща на Христо

Днешното събитие е спонтанно. Нека бъдем разбрани правилно, приятели, близки и просто и сподвижници. Ние искаме напълно мирно, без да нарушаваме обществения ред да покажем нашето желание и нашата подкрепа в името на едно обективно и безпристрастно разследване, и пълно. Надявам се, че в София следователите и прокурорите ще си свършат работата, и каквито и да са нищожни и милостиви наказателните закони, все пак да се покаже ако има някаква вина тя да се манифестира. Истинското наказание аз очаквам да дойде от съдбата.

Синът ми дойде да се лекува, може да се каже, че сме връзкари, тъй като главната сестра ни е близка роднина, уж имаше специално отношение.. още не мога да повярвам. Това е пълен абсурд. Колкото и да се опитват да го отдадат на усложнения, на болест, истината е, че той е лекуван с нас 30 близо 40 медикамента. Дори и да не са били едновременно поставени и прилагани, всяко вещество стои в организма определено време, така че може да се каже, че тези медикаменти са го атакували едновременно.”

Близки, приятели на момчето и граждани, съпричастни към трагедията, запалиха свещи и се помолиха за Христо и за справедливост.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here