Пъзели с правила за безопасност по време на земетресение получават центровете за работа с деца и младежи в общината

Те ще бъдат раздадени в центровете за работа с деца и младежи.

0
4

52 занимателни пъзела с правила за безопасност по време на земетресение раздадоха на кметовете на населените места в община Велико Търново. Те ще бъдат раздадени в центровете за работа с деца и младежи. За целта са осигурени 1 700 лева от Община Велико Търново. Идеята за създаването на пъзелите е на Комисията по обществен ред и сигурност към местната администрация. Реализирана е от екип на Регионалната дирекция пожарна безопасност и защита на населението в старата столица, със съдействието на Сдружението на кметовете и кметските наместници и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“

По този проект в село Балван вече има изградени площадки за наводняване, за пожарна безопасност, изработени са и брошури свързани с мерки и правила за отоплителния сезон и правила за поведение при земетресения. Те вече са раздадени на възрастните хора, както и на децата. Сега и направените пъзели ще бъдат раздадени на центровете за работа с деца и младежи.

Благовеста Факирова, председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“

Това е единствения случай в България, в Община, където по този начин съвместно с представителите на Министерството на вътрешните работи ние се опитваме да правим така, че децата да почувстват нашата грижа за тяхната превенция за сигурност.”

За трите пъзела са използвани рисунки на победителите в конкурса „С очите си видях бедата” от миналата година – Надя Кирова, Руси Желязков и Аделина Манолова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here