Наградиха най-четящите деца на Велико Търново

Тримата големи отличници в надпреварата са Александра Георгиева, ученичка във 2 клас с прочетени 48 книги, петокласникът Михаел Михов с прочетени 46 заглавия и Мария-Никол Цанева от 9 клас с 40 книги.

0
7

Регионалната библиотека „Петко Р. Славейков“ награди най-четящите деца от лятната кампания за насърчаване на четенето „Ела в библиотеката с приятели“. Инициативата се провежда под патронажа на председателя на Великотърновския общински съвет – Венцислав Спирдонов. Тримата големи отличници в надпреварата са Александра Георгиева, ученичка във 2 клас с прочетени 48 книги, петокласникът Михаел Михов с прочетени 46 заглавия и Мария-Никол Цанева от 9 клас с 40 книги.

В рамките на четвъртата поредна кампания, проведена от 1-ви юни до 15-ти септември са регистрирани нови 1 575 деца. За поредна година най-четените книги са “Старогръцки легенди и митове” на Николай Кун, “Похитителят на мълнии” на Рик Риърдън и “Моето семейство и други животни” от Джералд Даръл. В класацията са и редица български автори, сред които Иван Вазов, Емилиян Станев, Алеко Константинов.

Ралица Чешмеджиева

За периода на кампанията основно се чете учебната литература, която им препоръчват. Винаги има деца, които целогодишно четат актуални заглавия, филмирани заглавия, книги-игри. Има деца, които четат през цялата година, има и такива, които се включват само за периода на кампанията.

На тържественото награждаване беше връчена и Специална награда за Четенето в полза на деца със специални образователни потребности на Пламен и на неговата майка. Специални награди имаше и за най-малките активни читатели от предучилищен етап.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here