Протестиращи за пореден път излязоха на протест във Велико Търново

По традиция се събраха пред паметника "Майка България". Протестът и този път беше охраняван от полицията.

0
51

Недоволни от управлението на правителството за пореден път излязоха на протест във Велико Търново. По традиция се събраха пред паметника “Майка България”. Протестът и този път беше охраняван от полицията.

Не мога да свикна с абсурда, в който поне според мен живеем. Управляват ни хора, които са неадекватни. Няма професионализъм, няма експерти, а трябва да има.“

Мисля, че еволюцията в България върви назад. Политиците използват един език на омраза., който напълно противоречи на всички човешки права.“

Цялата система е доста прогнила и има много стъпки, които трябва да се предприемат преди да има някакъв напредък в много отношения. И естествено за честни избори трябва като първа стъпка всички зависими МВР шефове от политическите партии да са извън системата при провеждане на избори.”

Моето недоволство лично е с целия начин, по който функционира държавата. Тя функционира по този начин, защото е управлявана от едно правителство, което не може да се справи с всички предизвикателства, които има в общността.

Това което в личен план аз лично се сблъсках точно преди няколко дни е, че мой близък трябваше да отиде в бърза помощ и всъщност се оказа, че там в 23 часа вечерта има един човек, който има голямо желание да помогне, той се оказа че не е доктор, а е просто стажант. Ние се оказахме в една ситуация, в която хората, които работят там казаха – вие какво правите тук, ние не можем да реагираме по никакъв начин. Това е нещо много притеснително. Тук не става въпрос до колко се погазват нашите права, доколко имаме възможност да работим и живеем в тази държава, става въпрос за оцеляване. Как можем да сме спокойни и сигурни, че можем да продължим да бъдем в и България.”

Протестиращите заявиха, че в петък ще се включат в националната инициатива Велико Народно въстание. Стартът на събитието в старата столица ще бъде от 18 часа отново пред паметник „Майка България“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here