Шестокласник от СУ „Емилиян Станев“ е с положителен тест за коронавирус

35 нови случая на коронавирус са регистрирани на територията на област Велико Търново само за изминалите два почивни дни.

0
87

35 нови случая на коронавирус са регистрирани на територията на област Велико Търново само за изминалите два почивни дни. Това показват данните на Регоналната здравна инспекция. В събота бяха доказани 16 новозаразени, а в неделя 19. Общият брой на заразените в областта вече е 406. Междувременно стана ясно, че шестокласник от СУ „Емилиян Станев“ е дал положителна проба за COVID-19. За това информира директорът на учебното заведение.

Шестокласникът от СУ „Емилиян Станев“ си е направил тест за коронавирус в петък след като не се чувствал добре, положителният резултат излиза в събота. По думите на директорa детето не е на училище от миналата сряда. В момента е на домашно лечение, в добро състояние. Според предписанието на РЗИ до 19-ти октомври включително са карантинирани всички ученици от VIe клас, както и 11 ученици от VIж клас, които са карали руски език в смесена група с болното момче.

Кина Котларска, директор на СУ „Емилиян Станев“

Установи се, че няма учители които да бъдат карантинирани, защото всички учители са влизали в клас с предпазни шлемове, такъв като моя. Няма оплаквания от нито едно от децата, но РЗИ направи предписание да бъде карантинирана паралелката, също както и групата по руски, с която момчета е било в контакт.”

Карантинираните ученици от днес до 19 октомври включително се обучават в електронна среда. Часовете се провеждат с обичайния график на междучасията.

Кина Котларска, директор на СУ „Емилиян Станев“

Ние следим епидемиологичната обстановка още от 15-ти септември. Всяка сутрин в рамките на първите 15 минути всички учители правят проверка и подават специална информация колко от отсъстващите са с някакви грипоподобни симптоми. Тази информация я подаваме в община Велико Търново, а община Велико Търново я обобщава и в края на седмицата я подава на РЗИ. Върви и типичния за месец октомври вирус, така че са много сходни симптомите и е много трудно понякога да бъдат разрличени.“

Директорът на учебното заведение апелира родителите да сигнализират личния лекар и класния ръководител, ако детето им проявява симптоми, наподобяващи коронавирус, за да се вземат необходимите мерки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here