Над 50 000 жители и гости на Велико Търново събра есенния празник на прочутата Улица на занаятите в старата столица. Традиционната Нощ на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите се проведе от 18-ри до 23-ти септември и колоритно съчета традициите, разнообразна музика, приложните и съвременни изкуства. В продължение на шест дни, въпреки кризата с COVID-19, чаршията бе обагрена с много цветове, усмивки и емоции и се превърна в притегателно място за разходки и забавления на малки и големи.

Във Фестивала на занаятите се включиха 70 творци от цялата стана, а майсторите от Архитектурно-етнографски комплекс „Самоводската чаршия“ демонстрираха съхранените от тях старинни технологии пред гостите на празника.

179 бяха участниците във вечерните концерти, пърформансите и цирковите представления. За първи път в организацията и провеждането на фестивала се включиха доброволци – ученици и студенти от Велико Търново и София

Уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново бе допълнително подсилена с разноцветна украса от 320 хвърчила.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here