Младежкият дом предлага талантливи деца за стипендианти

Предложението ще бъде подложено на гласуване на предстоящото на 24 септември заседание на Великотърновския общински съвет.

0
24

Младежкият дом във Велико Търново предлага на местния парламент да даде стипендии на талантливи деца, които са част от школите в културната институция. Предложението ще бъде подложено на гласуване на предстоящото на 24 септември заседание на Великотърновския общински съвет.

Предложение за отпускане на стипендии за талантливи деца Младежкият дом прави за втора поредна година. Миналата година стипендия е получило едно дете по раздела за подпомагане на родители с финансови затруднения и 5 деца за доказани творчески възможности.

Ваня Лазарова,представител на Младежки дом В. Търново

Тази година предложенията за първата група за деца и младежи, чиито родители имат финансови проблеми са три, а пък останалите са седем. Общо 10 деца са предложени за този вид стипендия.”

Междувременно въпреки пандемията Младежкият дом продължава дейностите с децата при засилени мерки за безопасност. В утрешния ден детска вокална група „Пеещи камбанки” и танцова формация „Вирджиния – балет” ще зарадват почитателите си с концерт.В изявата са включени най-популярните и успешни песни и танци на талантите, а представянето на децата пред публика ръководителите определят като дългочаквано.

Виргиния Казарина, худ. ръководител и педагог на „Вирджиния – балет”

Ние с удоволствие се включваме във всички празнични програми в нашия град. За нас е привилегия и донякъде дълг да участваме.“

Всяка изява мотивира труда на децата в залата. Без тези изяви труда в залата няма стимул.“

СХН 122 Владимир Габров, ръководител на ДВГ „Пеещи камбанки”

“Този концерт е нещо като … да се види кой до къде е стигнал, а мисля, че децата стигнаха много напред. Трябваше да го има този концерт, за да можем да дадем изява на тези деца, които само в залата не може да се пее, трябва да има и някакво обществено мероприятие, в което да изявят своите знания и своите умения. ”

Концертът ще се проведе на 22-ри септември от 16.30 часа на сцената на Художествена галерия „Борис Денев” до паметника на „Асеневци“във Велико Търново.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here