Започна фестивалът на занаятите на Самоводската чаршия

Десетки занаятчии, музиканти и производители на екологично чисти храни се включват в десетото издание на празника „Нощ на Самоводската чаршия“ и Фестивала на занаятите.

0
78

Десетки занаятчии, музиканти и производители на екологично чисти храни се включват в десетото издание на празника „Нощ на Самоводската чаршия“ и Фестивала на занаятите, които бяха открити днес в старата столица и са част от програмата за честванията на 112-ата годишнина от обявяването на Независимостта.

Още сутринта занаятчии от различни краища на страната разположиха своите изделия по красивите улици в старата част на Велико Търново. Някои от тях за пореден път, а други за първи.

Добромир Стрезов, гр. Разград

Занимавам се с керамика. Ръчна изработка е всяка една от тях, уникат, няма друга различна бройка.“

За първа година реших да посетя този панаир. Надявам се да се случат доста хубави неща и като цяло да е добре.”

Диана Раданова, гр. Варна

За втора година съм и миналата година ми беше много приятно, много хубав дух се получава и съм много приятно изненадана от търновци и гостите на града. Надявам се и тази година да бъде такъв хубав празник.”

Миглена Георгиева, гр. Варна

Работим повече от 45 години в областта на художествената обработка на кожата. Това което ще изложим са дамски аксесоари, ръчно изработени чанти, картини, пана от естествена кожа.”

Десислава, гр. София

От София идваме.

Тук идваме за втори път и предимно работим с хартия, като сами правим изображенията, печатаме върху хартията и създаваме тефтерчета, албумчета, планери, тефтери за рецепти.”

Занаятчиите се надяват пандемията да не окаже влияние на тазгодишния фестивал и той да протече също толкова магично и интересно както за посетителите, така и за занаятчиите.

Миглена Георгиева, гр. Варна

Ние сме реалисти. Това не първо наше изложение. Минали сме през цялата година вече през три-четири събития, надяваме се да съхраним емоцията и да реализираме част от това, което сме предвидили за посетителите и за гостите на града.“

През шесте вечери на Самоводската чаршия са предвидени концерти, циркови демонстрации и огнено шоу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here