Улицата на занаятите в очакване на туристи за есенния празник

Колоритният есенен празник на Улицата на занаятите тази година ще продължи шест дни, от 18 до 23 септември.

0
104

Улицата на занаятите в очакване на туристи за есенния празник. Всяка година той привлича много туристи и изложители. Тази година предвид пандемията се очакват предимно българските туристи. За първи път на предстоящото издание на Нощ на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите ще има игра със селфита. Тя се организира от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и целта и е да популяризира традициите на народните художествени занаяти, съхранени на архитектурно-етнографския комплекс.

Празникът на Самоводската чаршия се провежда за 10-ти пореден път. Тази година се очакват повече изложители.

Борислав Йорданов, управител на общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“

Тази година имаме 70 изложители, плюс нашите занаятчии. Организирали сме и интересна игра, в която всеки може да участва, правейки си снимка със всеки един от занаятчиите и съответно носи определен брой точки всяка снимка и всеки занаятчия. След това има награди.”

Снимките трябва да бъдат изпратени до 27-ми септември. Играта е едно от новите неща в програмата на тазгодишното издание.

Борислав Йорданов, управител на общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“

Стараем се всяка година да има нещо ново. Тази година отново ще имаме детски работилници. От София училището за циркови изкуства ще ни гостува през целия период на фестивала, ще има работилници по цирково изкуство. Вечер ще има концертна програма и съответно завършващо с огнено шоу. ”

Колоритният есенен празник на Улицата на занаятите тази година ще продължи шест дни, от 18 до 23 септември. По традиция ще съчетае минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство. Специално за събитието архитектурно-етнографският комплекс вече е декориран с 320 цветни хвърчила, които радват великотърновци и гости. И тази година след фестивала хвърчилата ще бъдат насочени към благотворителна инициатива.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here