Училищата посрещнаха учениците при засилени противоепидемични мерки

Официални тържества имаше само за първи, пети и осми клас.

0
160

При засилени противоепидемични мерки училищата посрещнаха учениците в първия учебен ден. Официални тържества имаше само за първи, пети и осми клас. Новата учебна година във Велико Търново започна спокойно, с много настроение и положителни емоции, макар и без големи тържества заради епидемичната обстановка и въведените мерки. За поредна година се увеличава броят на учениците в града и общината.

С трепет и вълнение учениците от ОУ “Димитър Благоев”прекрачиха прага учебното заведение. Днес първия училищен звънец чуха и 48 първокласници.

Надя Владимирова, директор на ОУ “Димитър Благоев”

378 ученици прекрачват прага на ОУ „Димитър Благоев“.“

Учебната 2020 – 2021 година е необичайна и различна за всички във сферата на образованието. Ние спазихме всички насоки и мерки на МОН. Започваме спокойни, уверени, присъствено и се надяваме присъствено да я завършим.“

Нестандартния старт на годината заради пандемията не попречи на учениците да влязат с нетърпение в класните стаи. Не по-малко развълнувани бяха и техните преподаватели.

Надя Владимирова, директор на ОУ “Димитър Благоев”

На нас ни липсваше това да бъдем с децата. Аз винаги съм казвала, че точно детската глъчка, детския смях зареждат учителите, така че ние наистина го чакахме този 15-ти септември.

Училището разполага с топла вода, сапун, дезинфектанти, всичко което е необходимо, за да спазим насоките предвид пандемията.

Има определен график, по който ще излизат в междучасия, ще влизат в часове, през два входа ще се влиза, съответно разделили сме начален етап и прогимназиален. Мисля, че всичко е спокойно.“

Маските ще бъдат задължителни на закрито – в общите помещения, а по време на учебните часове и на открито няма да са задължителни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here