Посланик на Швейцария: Имахме много добро партньорство на Конфедерация Швейцария с България по линия на програмата по сътрудничество

Другата сфера на сътрудничество е програма ДОМИНО за дуално и професионално обучение в училища и образователни институции.

0
6

Имахме много добро партньорство на Конфедерация Швейцарияс България именно по линия на програмата по сътрудничество. Това каза посланика на Швейцария Мюриел Коен във Велико Търново. И допълни, че вече е финализирана програмата за екологосъобразно обезвреждане на пестициди в България.

Другата сфера на сътрудничество е програма ДОМИНО за дуално и професионално обучение в училища и образователни институции.

Мюриел Коен, посланик на Швейцария

В момента текат разговори за втория транш за финансова подкрепа на България. В момента не е финализирана финансовата рамка, но се предвижда финансов ресурс за България.

Управленската изпълнителната власт в България ще дефинира кои области ще бъдат подкрепени с финансови средства.”

След финализирането на рамката ще има преговори с българското правителство в кои насоки и сфери на сътрудничество ще бъде насочена финансовата подкрепа.

Намерение ни е до 2024 година да бъде продължителността на тази финансова подкрепа. Когато се водят преговори с българското правителство ще бъде детайлизирано дали тези мерки ще бъдат приложени да края на 2024 година или с по-продължително действие, поясни посланика на Швейцария.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here