Трескава подготовка за старта на учебната година

По-голямата част от родителите изчакват родителските срещи, за да са сигурни за нещата, които купуват.

0
13

Започна трескавата подготовка за учебната година. Дни преди старта й книжарниците се напълниха с родители и ученици. През месец август търсенето на учебни пособия е било слабо, споделят търговци и си го обясняват с неяснотата за началото на учебната година заради пандемията. Това обаче бързо се променя с началото на месец септември.

Обикновено подготовката за учебната година започва първите дни на месец септември. По-голямата част от родителите изчакват родителските срещи, за да са сигурни за нещата, които купуват. Към момента в книжарниците се търсят предимно ученически пособия, по-малко учебници.

Мария, продавач-консултант в книжарница

Тетрадки, химикали, моливи, флумастери, всичките тези материали, които са им необходими за училище. Предимно по-мъничките повечко неща си купуват, на тях им е по-интересно, по са ентусиазирани.

Цената за ученическите пособия зависи от техния клас – има и евтини, и скъпи. Ученическата раница е едно от важните и търсени неща преди старта на учебната година.

Мария, продавач-консултант в книжарница

Общо взето търсят с ергономичен гръб, с ортопедичен, такива които са с повечко прегради, такива в които могат да си разпределят добре нещата вътре, да не ровят, да не се объркват нещата. Отстрани искат джобче за вода за шише и така.

И докато подготовката при малките ученици започва рано, при по-големите ученици в повечето случаи започва първите дни след откриването на учебната година. Тогава се очаква и най-голямото пазаруване в книжарниците.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here