С автошествие протестиращи във Велико Търново поискаха оставката на правителството и главния прокурор

Великотърновци и хора от близките населени места се събраха на сборния пункт – цирковата площадка в града, където с плакати и скандирания изразиха своето недоволство.

0
41

С автошествие протестиращи във Велико Търново поискаха оставката на правителството и главния прокурор. Великотърновци и хора от близките населени места се събраха на сборния пункт – цирковата площадка в града, където с плакати и скандирания изразиха своето недоволство.

Като гражданин на тази република, като гражданин на Европейския съюз искам да изразя мнението, че съм дълбоко разочарован, че корупцията е в много административно публични сектори. Не само в правителствения сектор, но и в съдебната система, което е до голяма степен драма, буквално подигравка, омаловажаване на достатъчно адекватни дела, които гражданите по някакъв начин се осмеляват да вържат, защото са им нарушени правата и статуквото на граждани. Явно е, че в българската съдебна система нещата стигат само до безхаберие, безразличие, своеволие, преднамереност, буквално корупционна покупко-продажба на дела в много сектори на предимно на търновския съд.”

Недоволните граждани тази вечер обявиха, че Бойко Борисов и Иван Гешев са нежелани в старата столица.

Не само нежелани, ще им забраним да стъпват тук. Ако някой реши от тях да стъпи тук, ние ще им направим някаква блокада. Ще им направим граждански арест – обикновен гражданин отива, хваща го за ръката и му казва ти си арестуван заради престъпления. Това го има в цяла Европа, цял свят. Ние ще го направим това нещо отсега нататък. Много ги е страх да бъдат арестувани и отсега нататък ще бъдат арестувани. Като забрана за този град сме оставили едно местенце за тях във Велико Търново. Може би след това ще отидем в Горна Оряховица, в другите градове, но във Велико търново сме оставили едно единствено местенце, където могат да идват с удоволствие и това е търновския затвор.”

Първото протестно автошествие във Велико Търново тръгна от цирковата площадка през бул. „Никола Габровски“ към Царевец и обратно по бул. „България“. Шофьорите издигнаха българското знаме и плакати с призив “Оставка”.

Протестиращите обявиха готовност за протести, докато не бъдат изпълнени исканията им, а ако се наложи ще бъдат затворени и главни улици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here