Лятно кино на мегдана

Това е първата такава проява селото и като нещо ново и различно се очаква да привлече интереса на хората.

0
17

На „Лятно кино на мегдана“ канят във великотърновското село Леденик. Това е първата такава проява селото и като нещо ново и различно се очаква да привлече интереса на хората. Прожекциите започват на 15-ти август и се очаква да приключат на 4-ти септември. Мястото за кино срещи е пред кметството в село Леденик. Входът е свободен.

Предвид епидемичната обстановка в страната, кметът решава да разнообрази ежедневието на местните жители с нещо различно и ново.

Антон Кръстев, кмет на село Леденик

В село те са жадни за култура. През последните години безспорно правим сборове, правим Йордановден, различни празници, но въпреки това през годините те са свикнали да ходят на театър, на кино, на различни събития и както виждаме в момента част от тях се страхуват, а за част от тези събития няма възможност да се отиде. Особено на закрито.”

Така се появява идеята за кино на открито, която се реализира сравнително бързо. Всички противоепидемични мерки ще бъдат спазени, увери кметът на селото.

Антон Кръстев, кмет на село Леденик

Смятаме, че по този начин те ще усетят една надежда за по-добър живот и тази тягостна обстановка, която е в момента с напрежението, което се таи във всеки, било заради коронавируса, било заради други неща.”

Виждам хората в селото започнаха преди две седмици, дочуват и питат. Казвам още не е сигурно абсолютно нищо за това, вие откъде разбрахте – ние чуваме, предполагаме и сега ще започват от 21:30 прожекциите, защото тогава вече е напълно тъмно. ”

Подбраните филми са български – „Балканска мелодия”, „Последните черноморски пирати”, „От Кремона до Кремона” и „Ром Кихот“. Кметът на селото се надява, че и други населени места ще последват примера за събития на открито. Междувременно смята „Лятно кино на мегдана“ да се превърне в традиция в село Леденик.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here