16 акта за нарушения на COVID мерките състави РЗИ- Велико Търново за месец юли

16 акта на стойност 5 200 лева за неспазване на противоепидемичните мерки са съставили здравните инспектори във Велико Търново през месец юли, информират от Регионалната здравна инспекция.

0
40

16 акта на стойност 5 200 лева за неспазване на противоепидемичните мерки са съставили здравните инспектори във Велико Търново през месец юли, информират от Регионалната здравна инспекция. От тях 13 на физически лица за неизползване на защитни маски за лице в затворени помещения и 3 на юридически лица за липса на дезинфектанти в работните помещения.

Общо 585 проверки извършила през месец юли Регионалната здравна инспекция във Велико Търново, свързани с контрола по спазване на въведените противоепидемични мерки. Те са били в обекти с обществено предназначение и в предоставящи услуги за населението – търговски звена, офиси и административни сгради, заведения за обществено хранене, хотели, къщи за гости, лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, детски градини и детски ясли, плувни басейни, фитнес центрове, специализирани институции и транспортни средства за обществен превоз. За установените нарушения на въведените със заповедите на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки, са издадени 7 предписания и съставени общо 16 акта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here