Опашки за пенсиите с 50 лева добавка се извиха във Велико Търново

Това е първата стъпка за подкрепа на пенсионерите, планирана в новия пакет със социално-икономически мерки на правителството.

0
11

Започна изплащането на пенсиите с добавката от 50 лева за всички пенсионери. Това е първата стъпка за подкрепа на пенсионерите, планирана в новия пакет със социално-икономически мерки на правителството. Еднократната допълнителна сума за месец август ще получат над 2 млн. пенсионери в страната, независимо от размера на тяхната пенсия.

Още в ранните часове на деня се образуваха опашки пред пощенските клонове във Велико Търново. Повечето от пенсионерите носеха предпазни маски като превенция срещу разпространението на заразата от коронавирус. Възрастните хора не скриха, че се радват на добавката към пенсията, но и че опуснатите средства са крайно недостатъчни.

Не е достатъчна, ама колкото е, все пак е помощ.”

Смятам, че трябваше да дойде по-рано, със 150 лева какво мога да купя – два кубика дърва, пък те ми трябват много повече и неоправдани много работи обаче и на това сме доволни, няма как.“

Нещо са. Не съм доволна определено. Много ясно, че са много недостатъчни и не е справедливо хора с 1000 лева пенсия да получават и те така добавка. Трябва да бъде диференцирано, на по-малките пенсии примерно да бъде 100-150, на големите… как живеят те и как живеем ние. Просто това е никак несправедливо.”

Допълнителната сума към пенсията този месец пенсионерите ще похарчат предимно за хранителни продукти. А за пестене дори не може да се говори, споделиха възрастните хора.

Сега трябва да се направи някой компот, нещо да се нагласи за зимата.“

За спестяване едва ли, защото пенсията ми е малка – 240 лева и тези 50 лева са добре дошли уж, но то и лекарства вземаме.”

За пестене няма да останат сигурно.“

Изплащането на пенсиите и допълнителните суми ще приключи на 20-ти август. За месеците септември и октомври също е предвидено изплащането на добавки в същия размер.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here