Ново обзавеждане ще получи Дом за стари хора „Венета Ботева“ след спечелен проект на Община Велико Търново

Общата стойност на инвестицията в нови мебели и обзавеждане ще е в размер на 38 хиляди лева.

0
12

Проектът на Община Велико Търново „Подмяна на част от наличното обзавеждане в Дом за стари хора „Венета Ботева“ получи одобрение от Управителния съвет на Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика. Общата стойност на инвестицията в нови мебели и обзавеждане ще е в размер на 38 хиляди лева. Проектните дейности се очаква да приключат до края на годината.

В рамките на проекта ще бъде обновено остарялото и амортизирано обзавеждане в сградата на специализираната институция, част от което не е подменяно повече от 40 години. Във всяко от 86-те индивидуални помещения, обитавани от потребителите, ще бъдат доставени нови гардероби, скринове, шкафове и трапезни маси.

По този начин ще бъде осигурена по-комфортна и уютна среда за възрастните хора, настанени в специализираната институция. Ще бъде подобрена функционалността и практичността на помещенията, в които потребителите прекарват най-много време. Улеснено ще бъде поддържането на високо ниво на жилищна хигиена в сградата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here