Масово плажуване на плажа на Алепу организират еколози. Своебразният протест на плажа, станал печално известен с изграждането на “подпора стена”, която съвместява и хотел, се организира от гражданската инициатива “Море без бетон”.

Природозащитниците ще се съберат на мястото, за “да напомнят отново за екологичните проблеми – презастрояването по Черноморието, изсичането на горите, багерите в планините, заграбването и унищожаването на природата, което трябва да спре”, коментира Кремена Ватева от гражданското движение, цитирана от БНР.

Преди протеста на Алепу еколозите ще посетят и плажа на “Росенец”, където е лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. От там всеки участващ в протеста ще вземе по камък, който да занесе до Алепу. Въпросните камъни ще бъдат символно поставени до подпорната стена, като ще изградят “грамада – подарък от “Росенец”.

Инициативата е подкрепена от неправителствената организация “Правосъдие за всеки”, Коалиция “За да остане природа в България”, Сдружение “Да запазим Корал”, Гражданска група “Бетономорие”, фейсбук групата “Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев Бряг” и други неправителствени и граждански организации. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here