Делян Пеевски призна, че камерите на ул. “Беловодски път” и ул. “Георги Рилски” са незаконни. Опитва се да се измъкне от отговорност. Това написа 

На 03.08.2020 г. подадох сигнал* до ГД ‘Национална полиция” и до Комисията за защита на личните данни, а днес и до кмета на Столична община, до Комисията за обществен ред и сигурност на СОС и до кмета на район “Витоша” за незаконно поставени камери, с които гражданите биват противоправно наблюдавани и заснемани.

Днес констатирах, че камерите вече са демонтирани. С това Делян Славчев Пеевски, който е едноличен собственик на капитала на “Интръст” ЕАД, ЕИК: 204589733, което дружество от своя страна е едноличен собственик на капитала на “Инттрафик” ЕООД, ЕИК: 205244843, което охранява Хотел “Берлин Парк Витоша”, се опитва да избегне отговорността за системно извършените нарушения на Конституцията, ЗЧОД, ЗЗЛД и ОРЗД.

Гражданите показахме, че сме решени да отстояваме правата си. И че можем да премахваме бариери (като на Росенец) и камери (като в Бояна), когато са поставени в нарушение на закона. Ще покажат ли обаче държавните и общински институции, че могат да работят в полза на гражданите в рамките на закона и да санкционират всеки, който е нарушил закона?

*Сигнала до ГДНП, КЗЛД, кмета на СО, кмета на р-н Витоша и СОС можете да прочетете тук:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here