Прокуратурата поиска задържане под стража за Петър Кърджилов, но съдът реши да не взима мярка за неотклонение. Предстои Кърджилов да бъде върнат в ареста и от там освободен.

Той беше задържан преди два дни на “Орлов мост” след инцидент между него и възрастна дама при палатковия лагер на протестиращите. Според съда има вербален конфликт и заливане на жената – Тасева от Кърджилов.

Има противоречия и установени като неистини твърдения в доказателствата на жената – Лиляна Тасева, което поставя под съмнения целите ѝ свидетелски показания, смятат магистратите.

Проявата представлява единствено административно нарушение, а не престъпно хулиганство с изключителна дързост. Затова няма налице основания за каквато и да е била мярка за неотклонение.

Като част от доказателствените материали са разпити на свидетели и видеотехническа експертиза. Съдът не прие искането на адвокатите за устен разпит на други свидетели на случката. 

Решението на съда подлежи на обжалване пред СГС в 3-дневен срок. Ако има обжалване, ще се гледа вторник, 11 август 10 ч.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here