90 кучета са осиновени от началото на годината в Общинския приют за безстопанствени животни

През цялата изминала 2019 година са осиновени общо 95 животни

0
22

90 кучета са осиновени от началото на годината в Общинския приют за безстопанствени животни. През цялата изминала 2019 година са осиновени общо 95 животни, което показва, че се наблюдава интерес към осиновяването. Очакванията на ръководството на приюта са да се намерят грижовни стопани на поне още 30 животни.

Тази година в приюта постъпват доста малки кученца. Интересът към тях е голям и сравнително бързо се намират грижовни стопани, които да ги осиновят.

Глория Христова, управител на приюта

Практически всяко куче тук може да се осинови, друг е въпроса, че не всяко става за осиновяване, не всяко е социално и иска човешко присъствие, човешко внимание. Малки кученца около 10-12, имаме симпатична подрастваща група и няколко едри кучета, които заслужават внимание.”

По време на пандемията и в приютът се засилват мерките за безопасност, но едно от предимствата е, че клетките се намират на открито, което позволява да не спират достъпа на посетители и неделните акции за разходки.

Глория Христова, управител на приюта

Като цяло има тенденция за увеличаване на броя на доброволците. Това според мен се дължи на факта, че все повече хора разбраха за наличието на приюта, но това в голяма степен е и заслуга на организацията регистрирана на територията на общината – „Приятели на животните“. Те всъщност организират и неделните посещения.“

Неотдавна доброволци засадиха дъбови фиданки в задния двор на Общинския приют, които се очаква да допринесат мястото да стане по приятно и прохладно през летните месеци за разхожданите животни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here