Почистиха критичен участък около моста в Самоводене

Към момента се почиства и коритото на р. Янтра и в село Пушево

0
13

Почистиха критичен участък в реката около моста в Самоводене. На мястото е извършено премахване на наносни образувания и растителност край мостови съоръжения.

Към момента се почиства и коритото на р. Янтра и в село Пушево.

Проблемът с моста над река Янтра в село Самоводене е от години. Мостът свързва селото с гара Самоводене и е единствен път до близките земеделски земи. По думите на кмета е било наложително почистването му, защото при евентуално прииждане на реката водата може да отнесе съоръжението.

Стефан Мъглов, кмет на село Самоводене

През годините реката е стигала до втория камък от горе-надолу като ниво, но смятам, че сме постъпили правилно и че не е нужда да чакаме критична ситуация, че да се реагира.

Във времето са правени опити за почистване на мястото, но неуспешни. Така по настояване на кмета на селото и със съдействието на кмета и зам.-кмета на Община Велико Търново със специализираната техника мястото е почистено, за да не се стига до инциденти.

Стефан Мъглов, кмет на село Самоводене

За два дни и половина, три дни се свърши работата.

Изключително опитен багерист, който можа да направи рампа, да слезе до коритото на реката, да влезе в самата река. Това се случи бллагодарение на ниските води на река янтра в момента и изнесе всичко, което можеше да се изнесе на левия бряг по течението на реката. Мисля, че земните маси и чакъла са повече от 100 кубика.

Така дългогодишния проблем с моста в селото вече е отстранен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here