Съединените щати са готови да споделят коронавирусната ваксина с други страни. Това заяви президентът Доналд Тръмп по време на реч в Северна Каролина.
Според американския лидер, САЩ масово произвеждат варианти на ваксини, така че още в първия ден, веднага след като лекарството бъде одобрено, то ще стане достъпно за американците. 
“Ще имаме много ваксини за хора по целия свят”, категоричен беше главата на Белия дом.
Тръмп припомни, че САЩ вече са се споразумели с най-обещаващите производители за огромни доставки. Това е колосална производствена мобилизация, отбеляза президентът, като подчерта, че нищо подобно не се е случвало след Втората световна война.
Междувременно в Съединените щати започна третият кръг от изпитвания за коронавирусна ваксина. Близо 30 хиляди души ще вземат участие в него, в 89 центъра в цялата страна. Американските власти планират да произведат стотици милиони дози от ваксината до есента.
Припомняме, че САЩ са начело в света по брой на коронавирусните инфекции – заразени са повече от 4,2 милиона души. Над 147 000 американци са загинали в резултат на пандемията.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here