Стотици протестиращи във Велико Търново минаха в шествие от центъра до Съдебната палата

Протестът отново беше подкрепен не само от великотърновци, но и от хора от други населени места

0
62

Стотици протестиращи тази вечер преминаха в шествие от площад “Майка България” до Съдебната палата. Настояха отново за оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Моите деца няма да връщат твоите кредити, твоите заеми, това пише, което е в основата на всико, което се случва в последните години. Аз работя от 19 годишен и не спирам да се блъскам в стените на бюрокращината, в стените на правителствата на Борисов не едно, не две, не три, надявам се да няма и четири. Защо съм тук, защото имам гражданска позиция и ако неискаме да мърморим в къщите си, тоест това което правят повечето от хората в ежедневието си, когато няма тези протести, ето днес имаме правото да излезем и да кажем всичко, което искаме. Да застанем с лицата си, с историите си и да кажем оставка. “

Имам дете на три години и половина, скоро прави четири. Искам то да бъде в България, да израсне, да не живее в чужбина като повечето хора, които се изнесоха в чужбина, заради Бойко Борисов и цялата власт. Искам правителството да знае, че ние сме силни, единни и разбираме за какво става въпрос. Не сме тъпи и не сме тулупи, както казва Бойко Борисов. Ти си тулуп! Вън от България!”

Не за първи път съм на протест. Ето с тази свирка сваляхме Орешарски, сега се надявам, че ще свалим и правителството на Бойко Борисов. Тотално обвързване на управляващите с нечисти бизнеси, начинът по който правят е безумен. Тотално обвързване на хора от правителството със задкулисието и да бъдем по-конкретни с Доган и с Пеевски. Доган и Пеевски управляват държавата, Борисов е един изпърнител. Трябва да се каже, че нищо друго няма да ни върне в къщите, освен оставка.”

Протестът отново беше подкрепен не само от великотърновци, но и от хора от други населени места. Много млади хора също настояха за промяна.

Аз посещавам сравнително често и протестите в София и виждам, че това е един протест на младите хора. Виждам, че има енергия в тях. Те не помнят какво е било преди, но знаят какво е на запад. Били са там, обучавали са се, ходили, искат да живеят в общество, което е свободно. Тук виждат, че нещата не вървят добре, тук не виждат своето бъдеще, а повечето хора искат да живеят там, където са се родили и да се чувстват щастливи и това е част предполагам от мотивацията им.”

Следващият такъв протест е планиран за понеделник от 18:30 часа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here