Спортните клубове се върнаха към нормален тренировъчен процес, но все още липсва състезателна дейност

Боксов клуб „Локомотив“ в Горна Оряховица е един от клубовете, в които вече текат усилени тренировки.

0
17

Спортните клубове се върнаха към нормален тренировъчен процес, но все още няма график за провеждане на състезателна дейност, което затруднява и треньори и състезатели. Боксов клуб „Локомотив“ в Горна Оряховица е един от клубовете, в които вече текат усилени тренировки. За дейноста им по време на пандемия и отварянето на спортния клуб след заповедта на министъра вижте в следващия репортаж.

Боксов клуб „Локомотив“ е основан преди 5 години, въпреки че е сравнително млад в Горна Оряховица, талантливите деца показват мотивация и жънат успехи. От почти година те тренират в нова зала в спортен комплекс „Никола Петров“, което също допринася за пълноценната им подготовка. Заради пандемията обаче преустановяват тренировки.

Анастас Начев, председател на УС на боксов клуб „Локомотив“

В края на април разрешиха на открито да тренираме, спортувахме макар и не боксово кондиционни тренировки и с нетърпение децата очакваха завръщането в залата, което се случи в края на май месец.”

Захари Мутафчиев, треньор

С всичките треньори, с които сме разговаряли, всички казват, че има известен отлив на самите деца, тъй като когато свикнат да имат един и същ начин на живот и този начин на живот се промени и започнат да стоят пред компютрите и това си оказва влияние. Беше трудно в началото да се върнат, но оказа се, че нашите деца са… не знам как да го кажа, харесва им явно спорта и ние специално нямаме никакъв проблем.”

По думите на треньора са били необходими само две седмици, за да се върнат в нормалния ритъм на работа. Но към момента все още липсва състезателната дейност, която се оказва една основна мотивация за спортистите.

Захари Мутафчиев, треньор

Когато се подготвяш само да тренираш, а когато знаеш, че утре си на състезание е съвсем различно настроението, съвсем различен е начинът на трениране. Ние трябва да пазим килограми и това неспазване на килограми, когато отидем на състезание ние имаме 5 дни пазене на килограми. Съответно не сме като другите спортове.”

В един момент тази пандемия ни изигра много лоша шега, вярвам не само на нас, но и на всички в бизнеса, в спорта, в един момент не знаем утре ще има ли състезание или не.“

Треньорите се надяват годината да не бъде нулева и да има повече яснота за провеждането на спортни събития и занапред, за да могат да подготвят своите състезатели пълноценно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here