Мая Манолова призова кмета на Велико Търново да освободи занаятчиите на Самоводската чаршия от общински наеми

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ'' се срещна и разговаря с гражданите в старата столица.

0
65

Мая Манолова призова кмета на Велико Търново да освободи занаятчиите, които са наематели в Самоводската чаршия от общински наеми. Така ще се съхранят занаятите и образа на Търново. Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ” се срещна и разговаря с гражданите в старата столица.

Малкият бизнес е пред катастрофа в цялата страна. Това според Манолова е и защото правителството излъга че ще подкрепи микропредприятията и малките фирми и допълни, че няма мярка, която да е стигнала до бизнеса. А безработните ежедневно се увеличават.

Според Манолова това, което спешно трябва да се направи са заложените 19 мерки срещу covid-19 за 19 месеца, първата от която е подкрепа на бизнеса.

Мая Манолова

Това, което ние предлагаме е 2 млрд. и 500 млн. лева да отидат за подкрепа на малки предприятия на малки фирми, които да наемат работници, като държавата поеме минималната работна заплата плюс осигуровките за тези работници за 12 месеца с ангажимент след това те да бъдат задържани още 6 или 12 месеца. Предлагаме такава мярка „България е моето вкъщи“ за сезонните работници. Пропускаме уникалния шанс да задържим българите, които са се завърнали от чужбина, заради кризата там и които отново ще заминат, защото тук имат една перспектива – милостиня от Бюрото по труда, по 9 лв. на ден.”

Моделът Борисов след кризата е изчерпан и вече е вреден за българските граждани и за малкия и средния бизнес, заяви Манолова.

Мая Манолова

Има нужда от ревизия и властта го знае. Този път няма да се размине, защото хората обедняват. Есента ще има гладни бунтове, заради фалитите на фирми и пандемията от безработица и ще има кой да потърси сметка, затова как бяха прахосани парите на хората и как отидоха към приближения кръг на Бойко Борисов и на това правителство. ”

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ”заяви още във Велико Търново, че ще участва в следващите парламентарни избори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here