Хотнишките водопади очакват предимно български туристи

Десетки посетители посрещат ежедневно водопадите в село Хотница.

0
78

Десетки посетители посрещат ежедневно водопадите в село Хотница. По време на извънредното положение мястото беше забранено за туристи, но сега отново ги привлича със своята красота и спокойствие.

В сравнение с други години чуждестранните туристи липсват. За сметка на това обаче се наблюдава по-голям интерес от страна на български посетители.

Симеон Николов

Това, което наблюдаваме е, че няма посещаемост на румънски туристи. Преобладават български теристи, дори наблюдаваме по-голяма посещение на български туристи, като предполагаме, че увелиението се дължи но това, че те са възпрепятствани да посещават други държави.”

Природата, чистия въздух и тишината привличат хората към Хотнишките водопади. Сред посетителите днес бе и Дияна, която идва от София, за да се запознае със забележителностите в региона.

Дияна

Като цяло в интернет гледах снимки и е много красио и затова решихме да го посетим, защото ние по принцип много се разхождаме, посещаваме всякакви различни места и така.”

Хотнишките водопади са популярно място основно през почивните дни, тъй като хората предпочитат да съчетаят разходката и с други местни забележителности, което отнема време. Тази година предвид пандемията се очакват сравнително по-малко туристи, но пък мястото си остава предпочитано от местните, които след дългия работен ден често си почиват край водопадите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here