Започнаха абитуриентските балове във Велико Търново

Общо 783 зрелостници от Велико Търново в рамките на три дни ще преминават по червения килим.

0
66

Започнаха абитуриентските балове във Велико Търново. Общо 783 зрелостници от Велико Търново в рамките на три дни ще преминават по червения килим. Тази година той е разположен от площад „Цар Асен I” до Първата порта на Царевец. А дефилето е съчетано с атрактивна историческа възстановка.

С бляскави и стилни тоалети, красиви прически и грим абитуриентите привлякоха вниманието още с пристигането пред Царевец. Като дългочакан определят всички днешния ден.

Глория, Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“

“Бих казала от доста време го чакаме и с нетърпение вече го посрещаме.”

Евгени Христов, Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“

„Много се радвам, че най-накрая се изпълнява бала, ще минем по килима. Беше гадно, когато първоначално го отложиха, аз нямах търпение цяла година само това мислех и сега много се радвам. От тук нататък на къде? – Само нагоре.“

Деница, Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“

“За вас дългочакано ли беше това събитие? – Да, тъй като на момичетата ни е по-дълга подготовката – прически, гримове, рокли. От много отдавна, ще има бал, няма да има бал, но все пак сме доволни.”

Иван Колев, Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“

„Двамата с моята приятелка сме решили да кандидатстваме в Медицински университет в Плевен, за което сме доста надъхани да ни приемат.“

„Какво си пожелавате? – Здраве на първо място и занапред каквото трябва ще се случи.“

Царското семейство и най-близките до владетеля боляри посрещнаха абитуриентите. След което преминаха по червения килим. А на пирамидата бяха посрещнати от кмета на Велико Търново.

На 27-ми и 28-ми юни ще дефилират и абитуриентите от останалите училища от Велико Търново.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here