Три нови случая на коронавирус в областта

Сред новозаболелите са момичета на 19 и 13 години от Горна Оряховица

0
54

Три нови случая на коронавирус в областта. Сред новозаболелите са момичета на 19 и 13 години от Горна Оряховица. Те са контактни на пациента, който се лекува в Многопрофилната болницаа за активно лечение „Св. Иван Рилски“. Момичетата са на домашно лечение. Вече са установени лицата с които те са имали контакт. С новите случаи на коронавирус общият брой на инфектираните в областта става 38, от които 25 са излекувани, 5 са в домашна изолация, 4 са хоспитализирани. Хоспитализираните лица на територията на област Велико Търново са в добро общо състояние.

Към 13:00 ч. на 26 юни на територията на област Велико Търново с предписания за поставяне под карантина са 289 лица, от които 56 са близки контактни на потвърдени случаи на COVID-19, а 233 са лица, завърнали се от рискова зона. С изтекла карантина са 4 776 лица.
Извършени са общо 2826 изследвания за нов коронавирус (с бързи тестове и с тест PCR) от РЗИ – Велико Търново. Изследваните с тест PCR са 1 443 броя от всички изследвания (51,06%).
С изследвания са обхванати 1 194 лица – персонал и домуващи в специализирани институции за социални услуги на територията на областта, резултатите на които са отрицателни. Изследванията продължават. През м. май с бързи тестове за COVID-19 са изследвани 81 лица от структурите на МВР в областта, които са на първа линия по овладяването на епидемичната обстановка за заболяването. Резултатите на всички тези изследвани лица са отрицателни.

Три нови случая на коронавирус в областта. С тях общият брой на инфектираните в областта става 38.

Доц. Мангъров алармира: Има възможност пак да затворят държавата

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here