Надигна се асфалта на улица “Цветарска” след вчерашния дъжд

От Общината увериха, че ще направят оглед на място.

0
75

Алфалтът на улица “Цветарска” се надигна след проливния дъжд вчера. Граждани сигнализираха за проблема още снощи в социалните мрежи. По думите на живущите там проблемът е следствие на голямото количество вода, което се стича при по-обилните валежи. От Общината увериха, че ще направят оглед на място.

При всеки проливен дъжд улиците се превръщат в реки. Следствие на стичащата се вода се разрушава и уличната настилка. Наводняват се и мазите на къщите.

Петър

“Това, което виждаме тук пред нас е от снощи. Цепнатината тя си е надена, но ей това повдигане го нямаше вчера. И също и ей тази дупка, ей това повдигане малко на асфалта, което се вижда … сега има пукнатини, няма път, който да е без пукнатини, но това надигане е доста сериозно, може би 6,7,8см и нагоре приповдигнало асфалта, това е от снощи. Предния дъжд, който беше преди 10-тина дни, пак влезе в мазата долу и си изтече…”

Поставена от живущите е и ограда, която да отбива стичащата се вода към къщите.

Ленин

“При по-обелен дъждовалеж тук върви някъде около над половин метър вода. От целия „Картал“ отгоре водата се събира тук. Затова е направен този парапет, защото прехвърля към къщата. Това е може би през две три-три години този случай се появява.”

„Оправят го, то пак се надига, до следващия път.“

Петър

“Пределно ясно ми е, че това е стара канализация 60см диаметър. Това е дебита, той не може да бъде поет. Хората много говорят, ако искат всичко да се поеме, долу трябва да бъдат едни такива големи тръби като в Париж и трябва през 10 метра да има… което пък пак няма да харесва на хората както винаги.”

От Общината увериха, че ще изпратят екип, който да направи оглед на място, за да бъде установена причината. След което ще се пристъпи и към отстраняване на проблема.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here