Сватбени и парти агенции пред фалит заради Covid кризата

Заради епидемията от коронавирус те дълго време не организираха тържества и претърпяха големи загуби.

0
81

Парти и сватбени агенции искат ясни правила, по които да продължат работата си. Заради епидемията от коронавирус те дълго време не организираха тържества и претърпяха големи загуби. Част от тях дори обявиха фалит. Затова от бранша настояват за спешни мерки от страна на държавата.

От обявяването на извънредното положение сватбената агенция на Даниел е в застой. Въпреки запълнения график още в началото на годината, пандемията стопира изцяло бизнеса. А загубите са стопроцентови.

Даниел Тенджерков, собственик на сватбена агенция

Работим с най-големите в нашия бранш и при тях ситуацията е абсолютно същата – нулева заетост и търпим грандиозни загуби. Плащаме наеми на складове, плащаме наеми на ателиета, заплати и осигуровки на служители и нямаме абсолютно никаква работа. Държавата по никакъв начин не подпомага този тип бранш, който се води увеселителен.“

Забраната за провеждане на събития носи единствено загуби. А след няколко месеца в застой оцеляването става невъзможно.

Даниел Тенджерков, собственик на сватбена агенция

Имаме верига цветарски магазини и малко или много поне магазините успяват да ни докарат страничен доход, но на един фотограф, един оператор – няма какво да правят в момента. Една сватбена водеща по събития, тя какво да прави в този момент, когато няма събития и нямаме разрешение да правим каквото и да е било.”

Ако това продължи дълго време и държавата не обърне внимание на сектора, прогнозите са, че ще се стигне до много фалити.

Даниел Тенджерков, собственик на сватбена агенция

Аз не искам да направим нищо, което да навреди на здравето на хората. Искам просто да ми разрешат да работя. Да работят колегите, да работим и ние. Не виждам нещо лошо в това да се състоят събития, щом в дискотеката могат да влязат 200 човека и не е проблем, какъв е проблема в ресторанта да влязат 100 роднини, които да празнуват сватбения ден на едно младо семейство.”

От бранша настояват за ясни условия за работа и да се разреши организацията на такъв тип събития.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here